Topchefs on tour – Powered by Bellingham

Topchefs On Tour Powered By Bellingham

Topchefs on tour – Powered by Bellingham

In november is het zo ver: Topchefs On Tour! Het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham Wines stuurt de drie topchefs Maik Kuijpers, Alain Caron en Jord Althuizen zes avonden het land in om te koken in bistro’s, restaurants en eetcafés. Naast het diner dat ’s avonds wordt geserveerd aan gasten, organiseren wij overdag een lunch voor collega-restaurateurs uit de regio en culinaire pers.

In plaats van bekende chefs naar de hoofdstad te halen stuurt Bellingham topchefs door het land naar zes zelfstandige, lokale restaurants waar hun (vaste) gasten kunnen genieten van een bijzonder avondje uit. Samen met het keukenteam van het geselecteerde restaurant bereidt de topchef een uniek viergangenmenu geheel gebaseerd op verse ingrediënten. Dit menu wordt gecombineerd met perfect bijpassende Bellingham-wijnen.

Over de chefs

Alain Caron

Geboren in Frankrijk, getogen in Nederland maar nog altijd te herkennen aan zijn geweldige accent. Alain kookt bij de meest gerenommeerde restaurants en is zonder meer topchef. Hij vliegt de wereld rond om te koken met sterrenchefs en is al vier jaar te zien in BinnensteBuiten, een programma waar hij de kijker meeneemt naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Daarnaast is hij auteur van maar liefst veertien kookboeken en runt hij de succesvolle restaurants Café Caron en Petit Caron in de Amsterdamse Pijp.

Jord Althuizen

Chef, kookboekenschrijver, ondernemer, conceptmaker en voormalig wereldkampioen BBQ is een man met een (vlees)missie. Met zijn eigen Smokey Goodness kan er geen internationaal kwalitatief BBQ festival serieus genomen worden als hij er niet bij betrokken is. Sinds kort entrepreneur van de ‘hotspot’ Black Smoke in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Maik Kuijpers

Maik is onder andere concept-chef van Carstens Amsterdam waar hij de Nederlandse keuken naar een hoger niveau tilt. Daarvoor was Kuijpers negen jaar werkzaam als chef-kok van de Librije*** waar hij als rechterhand van Jonnie Boer dit restaurant in de internationale toplijsten heeft gekookt. Maik werkt louter met de allerbeste Nederlandse ingrediënten van boerderijen, kwekers, jagers en vissers. Mede hierdoor is Carstens volgens Forbes Magazine juli 2019 één van de beste restaurants in Amsterdam.

Over Bellingham

De wijnen van Bellingham zijn klassiek gemaakt, kwalitatief, authentiek, herkenbaar maar ook robuust en vol; dus (h)eerlijke eetwijnen! Wijnen die perfect passen in een Nederlandse bistro, grand-café, eetcafé of restaurant waar eerlijk wordt gekookt, met overwegend verse ingrediënten.

Topchefs on Tour

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
mood_bad
  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe
    %d bloggers liken dit: