Grootste wijndrinkers in Den Bosch

Wijnconsumptie in Nederland

Grootste wijndrinkers in Den Bosch

De Brabantse gezelligheid is alom aanwezig in de zuidelijke provincie en zeker in Den Bosch. Uit grootschalig onderzoek van  Wijnbeurs.nl en Wijnvoordeel.nl in Nederland, is gebleken dat inwoners van Den Bosch in het afgelopen jaar de meeste flessen wijn per duizend inwoners hebben besteld. Dit aantal bedroeg maar liefst 374 flessen wijn.

Battle van de provincies

Als we kijken naar de scores van de Nederlandse provinciehoofdsteden, dan overtreft Den Bosch de grootste hoofdstad, Den Haag. In ‘de stad achter de duinen’ werden het afgelopen jaar 266 flessen wijn per duizend inwoners besteld. Den Haag wint het wel wat betreft het totale aantal flessen, namelijk 143.273 flessen wijn in het afgelopen jaar. Den Bosch loopt met een totaal van 41.280 flessen flink achter, maar als het inwoneraantal hetzelfde zou zijn als in Den Haag, dan was de hoofdstad van Noord-Brabant met 201.079 flessen er met kop en schouders bovenuit gestoken.

Maastricht en Middelburg ook wijnliefhebbers

In het zuiden van het land houden ze sowieso wel van een glas wijn. In Maastricht en Middelburg werden respectievelijk 365 en 360 flessen wijn per duizend inwoners besteld. Dat is flink meer dan het landelijke gemiddelde. Dat ligt, wanneer we kijken naar de hoofdsteden, op 279 flessen per duizend inwoners. Opmerkelijk is het grote gat met Leeuwarden. In het hoge noorden lijkt wijn minder populair en ligt het aantal flessen ‘slechts’ op 134 per duizend inwoners in het afgelopen jaar.

Grootste steden, meeste liters

Uiteraard werden de meeste liters wijn gedronken in respectievelijk Amsterdam (157.472 liter), Den Haag (107.455 liter) en Rotterdam (86.758 liter). Opmerkelijk, want Rotterdam heeft toch ruim honderdduizend inwoners meer dan Den Haag.

Op de site van de Wijnbeurs vindt u meer onderzoeksdata over de verkoop van wijn.

Wijnbeurs en Wijnvoordeel zijn onderdeel van e-Luscious, marktleider in online wijnverkoop.

Wijnconsumptie in Nederland

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
mood_bad
  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe
    %d bloggers liken dit: